Trouwen in de tuin

Heenvliet is een oud stadje op het eiland Voorne-Putten. De markt met zijn mooie gevels en de tolpoort zijn het eerste beschermde historische stadsgezicht van Nederland.

Achter de poort van het statige ambachtsherenhuis van de familie Lamaison van den Berg (no11) aan de markt schuilt 5 hectare landgoed met in het middelpunt de ruïne Ravesteyn. In dit goed bewaarde slot zijn nog heel wat kenmerken van de middeleeuwse bouwkunst te zien. De ruïne is omringd door een slotgracht. U kunt heerlijk genieten van een Engelse landschapstuin, vijvertuinen, formele tuin, een paddenpoel, een bospad en sterrenbos.

 

Wie door deze prachtig aangelegde tuinen loopt is in een andere wereld, waar natuur en historie de sfeer bepalen. 

Het landgoed is op afspraak te bezichtigen.

Rond Hemelvaartsdag en Pinksteren is de tuin geopend voor publiek en vormt het decor van een beeldenexpositie. Tijdens het Pinksterweekend wordt ook de traditionele Jaarlijkse paardenmarkt gehouden.

De ruïne Ravesteyn is eigendom van de stichting “Stede en vrije heerlijkheyt Heenvliet”.

 

Het maken van een trouwreportage in de tuinen van het landgoed kost 100 euro. Het maken van een trouwreportage in het ambachtsherenhuis en in de tuinen kost 150 euro.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elmar de Ruiter,  06 4626 46 06

 

Daarnaast is er de mogelijkheid burgerlijk te trouwen in de kerk van Heenvliet en in 'De Oude Raadskamer' van het Ambachtsherenhuis.

Restaurant 'De Hoecksack' aan de Markt 9 in Heenvliet kunt u boeken voor uw lunch of diner.

Bij 'Groen is Gras' kunnen bloemen worden besteld.

Sfeervol overnachten op het landgoed is mogelijk in "Appartement 't Koetshuys"