Ingerid Opstelten

In haar werk laat Ingerid Opstelten zich leiden door het uitgangspunt dat wat fysiek zichtbaar is van de mens slechts als drager dient voor wat de mens beweegt: zijn ‘innerlijk’.
In deze maatschappij worden we overspoeld door visuele informatie waardoor we geneigd oppervlakkig te kijken. Door licht en geluid toe te voegen aan de visuele beelden wordt een tijdsduur toegevoegd en daarmee meer betekenis. Ingerid heeft in de afgelopen jaren een aantal installaties vervaardigd, waarbij het ruimtelijk werk startpunt is, maar door toevoeging van licht en geluid de omgeving deel uitmaakt van het kunstwerk. Ook humor speelt daarbij een rol.
In 2013 heeft de kunstenaar gewerkt aan een project met als titel: “Een nieuw publiek voor de Kunst”. Hiervoor is een 16-tal beelden vervaardigd van plastic en plakband. Deze figuren dienen als publiek voor kunst en waren onderdeel van een installatie met video en geluid in museum Kranenburgh te Bergen N-H. Hieruit voorvloeiend zijn nog een aantal projecten ontstaan waarbij de mensen van plakband een blijvend onderdeel vormen. Soms in combinatie met licht en soms samen met andere objecten.