Arnold Sas

Arnold Sas werkt altijd in de open lucht, op zijn balkon. of op de straat. Zijn werkwijze bestaat uit het ‘bevrijden’ van vechters uit het houten blok. Hij werkt met verschillende houtsoorten, zoals iepen, eiken of beuken, houten
blokken van gemiddeld 60 jaar oud. Dit gebeurt op de traditionele ambachtelijke werkwijze met kloppers, gutsen, en beitels.
Al zijn beelden hebben te maken met zijn passie en fascinatie voor de vechtsport en het Boeddhisme.

Het proces: ‘Eerst maak ik foto's van mijn eigen lichaam met mijn kickboksbroek aan. Deze foto's hang ik op het raam. Aan de hand van de foto's, geef ik de hulplijnen in het blok weer. De standen van mijn lichaam guts ik uit het blok. Ik ben mijn hele leven vechtsporter. Ik ben begonnen toen ik twaalf jaar was met de bokssport. Dit heb ik zes jaar beoefend. Daarna heb ik zes jaar Taekwondo beoefend, tot aan de zwarte band. Hierna vond ik mijn passie in Muay-thai kickboksen, en heb ik verschillende kampioenen bevochten.
Tot de dag van vandaag train ik drie keer per week muay-thai. Deze sport bestaat uit trappen en stoten, clinchen en worpen. Ik beoefen Muay-thai nu 30 jaar’.
.

Arnold Sas geeft een demonstratie beeldhouwen in hout op Hemelvaartsdag 5 mei 2016.