Tineke Nusink

Tineke Nusink is gespecialiseerd in het maken van hedendaagse bronzen dierplastieken en portretten in brons van mens als dier. bovendie vervaardigt zij bronzen penningen. Geboren in een kunstzinnige en artistieke familie stond het voor Tineke al vroeg vast dat zij kunstenaar wilde worden. Gefascineerd door beelden en schilderijen waar zij al op jeugdige leeftijd door haar ouders mee in contact kwam. Veelvuldig museumbezoek hebben de eerste aanzet gegeven.

Op zeventienjarige leeftijd ging zij naar de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam waar zij in 1974 cum-laude afstudeerde.

Al vanaf haar vroegste jeugd is zij geïnteresseerd in de natuur. Ook die kant zit in haar familie. Zij blijkt een goed en scherp oog te hebben voor detail. Zowel haar grote als kleinere beelden zijn verfijnd gemaakt. Soms hebben haar beelden een vleugje humor, zoals haar dikke kippen. Haar beelden zijn levendig geboetseerd en nooit saai. Zelfs haar kleinste beeldjes hebben een monumentaal karakter. Zelf zegt zij over haar werk: “Ik schilder met klei”.

Haar beelden nodigen uit tot aanraken en vertellen hun eigen verhaal. Door het hele land staan er beelden van haar. Zij werkt zowel vrij als in opdracht. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur of in samenspraak met de opdrachtgever(s).

Na jarenlang een atelier te hebben gehad in Rotterdam, werkt zij sinds een tweetal jaren in een atelier in Spijkenisse. Beelden maken is een spannende  uitdaging en een zoektocht waarvan niemand weet waar het eindigt. In die zin kan een beeld weer nieuwe uitdagingen en inspiratie oproepen. Daarnaast hanteert zij ook regelmatig het penseel.

Vanaf 1975 maakt zij deel uit van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio, gevestigd aan het statige Lange Voorhout in Den Haag.