Jaarverslag 2017

Heenvliet, augustus 2017 

 

Wederom een succesvolle beeldentuin Ravesteyn

In het voorjaar van 2017 werd voor de vieren­twintigste keer een beeldentuin georga­niseerd bij de ruïne van kasteel Ravesteyn in Heenvliet. 25 Kunstenaars exposeer­den dit jaar hun werk en dat betekende dat de bijna 3700 bezoekers (een record!) werken van brons, natuursteen, kunststof, staal, keramiek, glas en kunsthars in de overdadig bloeiende tuin konden bewonderen. Er was voor elk wat wils: groot en klein, toegankelijk werk en meer abstract, van kostbaar materiaal of gerecycled, serieus en met een knipoog. Een trekker van formaat was de Amsterdamse Iris le Rütte, die veel enthousiasme aan het publiek ontlokte met haar goudkleurige haas die pontificaal op de kasteelmuur uitgestrekt lag.

Bij de ingang van de tuin stond deze zomer een zes meter hoge stenen kolos, de vrolijk dansende Pedita, de bezoekers op te wachten, die vanwege het fraaie voorjaar geregeld met de fiets arriveerden. Behalve door de beelden en de mooie tuin werden zij vast ook gelokt door de zonnige theeschenkerij op het terrein waar in de vier weken van de openstelling meer dan 250 taarten zijn verkocht.

Kranten als het AD en vakbladen waren vol lof over deze tentoonstelling; in de recensies waren kwalificaties als “afwisselend, eigentijds, gedurfd en verrassend” te lezen.

Met dank aan de tientallen vrijwilligers en de steun van sponsoren zonder wie dit evenement niet gerealiseerd had kunnen worden.

Volgend jaar bestaat de beeldentuin Ravesteyn 25 jaar en het kan bijna niet anders of er worden dan opnieuw prachtige kunstwerken geëxposeerd in deze parel van Heenvliet, de tuin rond de ruïne van Ravesteyn.

 

Stichting Stede en Vrye Heerlykheyt,
mede namens
Beeldentuincommissie Ravesteyn

Wim Buesink, voorzitter