Marti de Greef

Marti de Greef woont en werkt in Eindhoven op de plaats waar hij in 1951 geboren is. Hij volgde in Eindhoven de avondopleiding aan de Academie Industriële Vormgeving de vrije richting. 

Marti werkt zelf zijn beelden af. Ook gaf hij les in bronsgieten. Hij maakt vooral vrij werk, voornamelijk in brons maar ook in aluminium, lood, hout, porselein en cortenstaal, en exposeert dit bij diverse galerieën en musea in binnen- en buitenland. De mens staat centraal in zijn werk. Ook maakt Marti beelden en penningen in opdracht voor particulieren, bedrijven, instellingen en gemeenten. Een goed voorbeeld is de Vickprijs voor Kempische Ondernemers. Hij is lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

 

De zinnelijke abstractie


Enerzijds suggereren de beelden veel meer dan ze laten zien en tegelijk is de beeldkracht, de impact die de beelden hebben op de toeschouwer, heel groot. Het zijn verontrustende beelden, sculpturen die erom vragen aangeraakt te worden maar die tevens in hun letterlijke naaktheid die toeschouwer ervan weerhouden zijn hand over de vormen te laten gaan.

 

 Solo-exposities o.a.
2017 Beeldengalerij Het Depot locatie Villa Hinkeloord, Wageningen. 4 juni 2017 t/m 28 januari 2018

(deel tekst Gerard Buenen)