Martien Hendriks

Het oeuvre van Martien Hendriks wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Met een keur aan onderwerpen leeft hij zich uit in materialen, formaten en uitdrukkingsvormen. Uitgangspunten voor zijn werk zijn: vrijheid, onafhankelijkheid, beweging en dynamiek. Het formaat van zijn kunstwerken varieert van klein-plastiek, zoals penningen, tot metershoge monumentale objecten, uitgevoerd als vrije werken of werken in opdracht. De materialenkast van de kunstenaar is nagenoeg onuitputtelijk en bevat onder andere RVS, cor-ten staal, brons, hout, glas, en diverse natuursteensoorten zoals marmer, arduin en graniet. Elk object van zijn hand ervaart Martien als een avontuur op zich, een volledig autonoom verhaal.
Het vergt zijn beheersing van het prille idee en de ontwikkeling daarvan tot en met de uiteindelijke technische realisatie: een totaal en ambachtelijk scheppingsproces.

 

Bucephalus

Tijdens het 20 jarig jubileum van Beeldentuin Ravesteyn 2013, stond zijn 10 meter hoge vrije creatie “Bucephalus” aan de Groene Kruisweg naast de Bernisse te Heenvliet.
Initiatiefnemer Stichting Stede en Vrye Heerykheyt heeft het beeld met behulp van sponsors verworven en het op deze locatie met de onthulling op 10 oktober 2016 zijn definitieve plaats gegeven.